Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A parasztlány

2013.01.12

Egyszer volt hol nem volt élt egyszer egy favágó. Volt egy felesége és egy lánya. Egyszer a lány összeveszett a szüleivel és elszökött otthonról. Mire észrevette, hogy az erdőben van addigra be esteledett.

A lány kétségbeesett és gondolkozott magában, hogy mi lesz ha egy rémséges szörny felfalja álmában. Annyit gondolkozott, hogy elnyomta az álom. Amikor felkelt egy házban találta magát. Sétálgatott körülnézett de senkit sem talált. Éppen ennivalót keresett amikor egy boszorkány megszólította:

- Felébredtél lányom?  

A lány így szólt:  

- Ki maga és miért hozott ide?  

A boszorkány elmesélte, hogy az erdő közepén talált rá védelem nélkül. A lány megköszönte neki a jótettét és elindult. Ment mendegélt, amikor egy óriás éppen ebédelt elkezdett a lánynak is korogni a hasa és óvatosan odament, hogy szerezzen magának egy kis ennivalót. De az óriás észrevette és elfogta. Elmondta, hogy már két napja nem evett és éhes. Az óriás megsajnálta és adott neki ennivalót. A lány tovább ment és észrevette,hogy valaki sír. Hátranézett és egy kis törpét látott. Megkérdezte tőle mi a baj és mondta, hogy elveszett a sapkája. Azt mondta a lány gyere keressük meg. Mentek csak mentek és két veszekedő manót láttak. Ott van náluk a sapka mondta a lány. Azon veszekedtek,hogy ki vegye fel a sapkát. Odament a lány és a törpe, hogy vissza kérjék a sapkát elmesélte a lány, hogy mennyit sírt a törpe a sapkája miatt. A manók megsajnálták és vissza adták neki a sapkát a törpe nagyon örült és mondta had tegyek érted valamit. A lánynak közben eszébe jutott, hogy honvágya van és hazaszeretne menni. A törpe szomorú szívvel engedte el új barátját. 

A lány haza került és boldogan éltek még meg nem haltak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Archívum

Naptár
<< Március / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 35127
Hónap: 538
Nap: 17